Početna Crna hronika Bivšem pripadniku Žandarmerije iz Novog Sada pet godina zatvora zbog prodaje psihoaktivnih...

Bivšem pripadniku Žandarmerije iz Novog Sada pet godina zatvora zbog prodaje psihoaktivnih tableta

0

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio bivšeg pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije Andreja Polovinu (46) zbog preprodaje psihoaktivnih tableta i preparata.

On je osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od 200.000 dinara.

Istom odlukom, njegovi saradnici Željko Knežević i Vojislav Jovašević osuđeni su na četiri godine i 100.000 dinara, odnosno tri i po godine zatvora.

Takođe, potvrđena je oslobađajuća presuda Srđanu Dakiću i Miletu Taniću.

Pravosnažno je oslobođen optužbi i Dario Rodić, pošto je u tom delu preinačena prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je bio osuđen na tri godine zatvora.

Kako se navodi u presudi, po ranije postignutom dogovoru, Jovašević je 11,5 kilograma tableta i preparata, koje je nabavio od Kneževića, predao Polovini, koji ih je, potom, uskladištio u stanu u Novom Sadu.

Polovina je angažovao Rodića da preveze tablete koje mu je spakovane u torbu dao 24. marta 2016. na parking prostoru groblja u Futogu.

Torbu su stavili u kabinu kamiona koji je Rodić odvezao u pravcu Bačke Palanke, gde ga je zaustavila policija i pronašla torbu.

Dvadesetak dana kasnije, Polovina je svojim vozilom otišao u Suboticu gde se sastao sa Jovaševićem, koji mu je u garaži predao najmanje 43.793 tableta “Rivotril”, koje je prethodno pribavio od Kneževića.

Polovina je tablete odneo u Suboticu i predao ih osuđenom Aleksi Polomejcu kako bi ih prepakovao u pakete odgovarajuće količine radi daljeg transporta i prodaje, piše u presudi.

Polomejac je započeo posao sa prepakivanjem u čemu su ga zatekli i prekinuli policajci.

Rodić je, prema obrazloženju suda, oslobođen jer nije znao šta se nalazi u torbi, tj. jer je njegova odbrana da je verovao da su unutra tablete za bildovanje potvrđena i drugim dokazima.

Pored toga, sud ukazuje da Rodić torbu nije krio već ju je držao na vidnom mestu u kabini, da su tablete u njoj bile uvijene u aluminijumsku foliju te da nije moglo vizuelno da se zaključi šta se u paketima nalazi.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay