Početna Crna hronika Droga pronađena kod 210 osoba tokom Exita, policija zaplenila i dva pištolja...

Droga pronađena kod 210 osoba tokom Exita, policija zaplenila i dva pištolja i 39 metaka

0

Tokom četiri dana Exit festivala, droga je pronađena kod 210 osoba, među kojima je 125 stranih državlјana, a policija je pronašla i oduzela dva pištolјa i 39 metaka.

Kako navode u MUP-u, zaplenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

U pojačanoj kontroli saobraćaja, otkriveno je 1.103 prekršaja, iz saobraćaja je isklјučeno 220 vozača, a zadržano 47. Policija je zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravlјali pod dejstvom psihokativnih supstanci. U ovim kontrolama policija je oduzela kokain, marihuanu, amfetamin i MDMA.

Tokom četiri festivalska dana ostvareno je povoljno stanje bezbednosti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ističu u MUP-u.

Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na trudu koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata.

– Zahvalјujući dobrom radu policije i gosti festivala i Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni – rekao je ministar.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay