Početna Crna hronika Dvanaesti put odložen početak suđenja za prebijanje starijeg Novosađanina 2019. godine

Dvanaesti put odložen početak suđenja za prebijanje starijeg Novosađanina 2019. godine

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu dvanaesti put odložen je početak suđenja M. B, poznatom novosadskom biznismenu, okrivljenom za prebijanje starijeg Novosađanina u decembru 2019. godine u Novom Sadu.

Pred početak glavnog postupka sutkinja Branka Popović nije dozvolila da se doda stolica predstavnicima medija.

Branilac okrivljenog advokat Vladimir Savić izneo je da okrivljeni nije mogao da pristupi na današnje ročište jer se, prema navodima njegove supruge, nalazi u KCS na Banjici i da je operisan, te da stoga nije moglo da se sprovede rešenje o određivanju pritvora koje je KV veće donelo 23. juna tekuće godine.

Punomoćnik oštećenog Save Vasiljevića, advokat Dejan Bugarski, tražio je da se okrivljenom sudi u odsustvu i više puta pokušao da obrazloži svoj predlog, što je sutkinja konstantno prekidala ne dozvolivši mu nijednom da završi započeto izlaganje.

“Vi ne bi trebalo da budete sudija. Kako Vas nije sramota. Već tri i po godine opstruišete postupak i konstantno u zapisnik unosite neistine. Nikada mi ne dozvoljavate da završim započeto izlaganje. Ovo je sramota i skandal, ja to za 17 godina rada nisam doživeo”, rekao je advokat Bugarski.

Kada je zatražio da vidi zapisnik, sutkinja je okrenula monitor i rekla da će zvati stražu.

“Podneću krivičnu prijavu protiv Vas zato što ne poštujete zakon. Svi u ovom sudu se žale na Vas i Vašu bahatost”, naveo je Bugarski.

Nakon toga sutkinja mu je oduzela reč i zatvorila zapisnik, ali je dala reč drugom advokatu odbrane Srđanu Đurđeviću da se izjasni na predlog o suđenju u odsustvu i otpustila sve prisutne iz sudnice bez prethodno zakazanog ročišta.

Podsetimo, okrivljeni se po privatnoj tužbi tereti da je u decembru 2019. godine pretukao oštećenog Savu Vasiljevića u centru Novog Sada.

U septembru 2023. godine nastupa apsolutna zastara u ovom postupku, a prema navodima advokata Bugarskog, sutkinja već tri i po godine nije proverila razloge za nepojavljivanje okrivlljenog koje je odbrana iznosila ni na jednom od 12 ročišta.

I ranije smo pisali o ovom slučaju za koji se toliko puta suđenje odlaže, a prethodno je oštećeni izašao u javnost sa video snimkom samog nasilja.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay