Početna Crna hronika Fudbalski sudija Obradović pušten iz pritvora na Klisi

Fudbalski sudija Obradović pušten iz pritvora na Klisi

0

Fudbalski sudija Srđan Obradović, uhapšen pod sumnjom da je zloupotrebio položaj, juče kasno popodne pušten je iz pritvora na Klisi.

Arbitrov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je “Novostima” da je njegovom klijentu ukinut pritvor i da će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Obradović je priveden zbog sumnjivog penala koji je dosudio na utakmici između subotičkog Spartaka i niškog Radničkog.

Kako pišu “Novosti”, u dosadašnjoj istrazi koja se vodi u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, saslušani su svi svedoci, tako da su prestali razlozi za Obradovićev dalji ostanak u pritvoru. Pored toga, pregledan je i snimak utakmice koja je prenošena na televiziji, a koji se takođe nalazi u sudskim spisima.

Obradović se tereti da je na meču između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog, odigranom 13. maja u Subotici, zloupotrebio službeni položaj. Ta zloupotreba se, kako saznaju “Novosti”, ogleda u tome što je svirao penal za domaću ekipu i na taj način, kako se sumnja, subotičkom prvoligašu pribavio korist, odnosno bodove.

Sam Obradović je na saslušanju u Tužilaštvu tvrdio da mu pre meča niko niko nije govorio kako treba da sudi, i da smatra da je njegova odluka bila ispravna.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay