Početna Crna hronika Fudbalski sudija oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja

Fudbalski sudija oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja

0

Fudbalski sudija Srđan Obradović oslobođen je optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Prvobitno je osuđen za zloupotrebu službenog položaja na 15 meseci zatvora, da bi ta kazna bila preinačena na 12 meseci robije i zabranu obavljanja delatnosti sudije u trajanju od 10 godina.

Nakon žalbe, Vrhovni kasacioni sud ukinuo je kaznu zatvora i oslobodio ga optužbe, uz obrazloženje da kao fudbalski sudija nije imao svojstvo službenog lica.

Podsetimo, njemu se optužnicom stavlja na teret da je na utakmici između Spartaka i Radničkog, koja je odigrana 12. maja 2018. godine u Subotici, zloupotrebio svoj položaj.

Obradović je dosudio penal za domaći tim, oko čega se podigla velika prašina u javnosti.

Povodom oslobađajuće presude oglasio se branilac sudije Obradovića, advokat Goran Karadarević.

“Nakon što su mediji objavili tekst o slučaju Srđana Obradovića, kao njegov branilac koji je od samog početka postupao u predmetu, želeo bih da istaknem da u Srbiji još uvek postoje institucije na koje “običan” čovek može da se osloni. Iako je postupak trajao dugo, mi smo od početka bili sigurni u to da on ne može odgovarati za krivično delo koje mu se stavljalo na teret. Ne ulazim u to šta će Srđan Obradović dalje da radi, ali u ovom momentu najbitnije je da je Vrhovni kasacioni sud doneo ustavnu i zakonitu odluku i time je ovaj krivični proces protiv njega okončan”, istakao je Karadarević.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay