Početna Crna hronika Još jedna službenica Gradske uprave za građevinsko zemljište uhapšena zbog korupcije

Još jedna službenica Gradske uprave za građevinsko zemljište uhapšena zbog korupcije

0

Još jedna službenica Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu uhapšena je zbog korupcije.

Za njom je bila raspisana potraga zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izgradnjom parka između Detelinare i Novog naselja. Ona je u ponedeljak, 2. septembra zadržana na aerodromu “Nikola Tesla” prilikom povratka sa letovanja.

Ovim se broj privedenih u vezi sa dva javna posla u Novom Sadu povećao na šest. Među njima su sada troje iz gradske uprave, jedna službenica JKP “Put” i dve osobe iz preduzeća “MN” iz Loznice.

Njih petoro je posle saslušanja u novosadskom Višem tužilaštvu pušteno da se brani sa slobode, uz zabranu prilaska i komuniciranja sa ostalim osumnjičenima i svedocima.

Kako je ranije javljeno, sumnja se da su oni prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javne nabavke uređenja parka i javnog osvetljenja, kao i da su potpisivali neistinita dokumenta u vezi sa radovima na stepeništu na prilazu Srpskog narodnog pozorišta. Više o tim hapšenjima možete saznati OVDE.

Potraga je raspisana za još jednom službenicom, koja je takođe na rukovodećem položaju u Uupravi za građevinsko zemljište i investicije. Pretpostavlja se da se i ona trenutno nalazi u inostranstvu.

Izvor: Novosti, Politika
Foto: Pixabay