Početna Crna hronika Kontiću četiri godine za prebijanje kod “Maxbeta”

Kontiću četiri godine za prebijanje kod “Maxbeta”

0

U Višem sudu u Novom Sadu izrečena je presuda Ivanu Kontiću, Ognjenu Leđancu i Luki Vukajloviću, okrivljenima za pokušaj ubistva, učestvovanje u tuči i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Ivanu Kontiću izrečena je kazna od četiri godine zatvora, a krivično delo je prekvalifikovano sa ubistva u pokušaju na tešku telesnu povredu. Pritvor mu je ukinut i zamnjenen zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Ognjen Leđanac oslobođen je za učestvovanje u tuči, a Luka Vukajlović oslobođen je za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Ivan Kontić obavezan je da plati sve troškove postupka, a oštećeni Miljan Mandić sa imovinsko pravnim zahtevom upućen je na parnični postupak.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović navela je, obrazlažući presudu, da je prema oceni sudskog veća dokazano da je Ivan Kontić naneo oštećenom teške telesne povrede, ali ne i da je imao nameru da ga ubije, te je iz tog razloga krivično delo prekvalifikovano na tešku telesnu povredu.

Branilac prvookivljenog Ivana Kontića, Dejan Bugarski, kratko je za naš portal prokomentarisao presudu.

“Navodi odbrane su se potvrdili kao tačni, što je rečeno još na početku glavnog pretresa gde je istaknuto da su navodi optužbe neutemeljeni prema zakoniku o krivičnom postupku i u toku postupka smo to uspeli i da dokažemo”, naveo je Bugarski.

Advokat Ognjena Leđanca i Luke Vukajlovića, Goran Karadarević, prokomentarisao je presudu.

“Kao branilac okrivljenih Ognjena Leđanca i Luke Vukajlovića zadovoljan sam i mogu da kažem srećan što je sud, i pored svih medijskih pritisaka, imao autoritet da donese jednu pravičnu odluku i obojicu oslobodi od optužbe”, naveo je Karadarević.

Zastupnik oštećenog Miljana Mandića, advokat Nikola Tadić, izjavio je da oštećena strana nije zadovoljna presudom i da će se žaliti.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić, prvookrivljeni Ivan Kontić se tereti da je 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, ispred kladionice “Maxbet”, sa više udaraca pokušao da liši života Miljana Mandića, te da mu je, dok je bez svesti ležao na zemlji, lomio ruke. Ognjen Leđanac tereti se za učestvovanje u tuči, a Luka Vukajlović za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Kontić se nalazio u bekstvu nakon kritičnog događaja i izručen je Srbiji iz Crne Gore.

Autor: M. Ćirić
Foto: MUP