Početna Crna hronika Lekar iz Sremskih Karlovaca priznao zločin, određen mu pritvor od 30 dana...

Lekar iz Sremskih Karlovaca priznao zločin, određen mu pritvor od 30 dana Podeli Tvituj Pošalji

0

Zoran Komatović (48) iz Sremskih Karlovaca, kako saznajemo, u ponedeljak je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Novom Sadu priznao da je minulog vikenda hicima iz lovačke puške usmrtio roditelje, majku Gordanu (66) i oca Ljubodraga (77).

Prema informacijama koje smo dobili, on je kazao da je prvo pucao u oca, a zatim u majku, kao i da je nameravao da zatim izvrši samoubistvo. Ispričao je da je kritičnog dana bio u vikendici kod roditelja i da je konzumirao alkohol.

Posle saslušanja, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana. Lekaru je ova mera izrečena da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Krvavom zločinu u vikendici Komatovića u sremskokarlovačkom naselju Doka, u kojoj su živeli Ljubodrag i Gordana, prethodila je svađa između oca i sina. Od roditelja je tražio da prodaju vikendicu, nakon što su mu ustupili stan u naselju Braća Dejanović u Sremskim Karlovcima. Ljubodrag se tome protivio, a Zoran je, navodno bio uporan u tom zahtevu.

U jednom trenutku, Zoran je dograbio Ljubodragovu lovačku pušku i pucao u oca. Kada se majka Gordana umešala, i u nju je ispalio hitac, posle čega je otišao u stan.

“Lovačka puška je bila Ljubodragova i imao je za nju dozvolu, koliko ja znam”, kaže jedan poznanik tragično nastradalog bračnog para.

“Oružje je uzeo jer tu gde su živeli u Doki, nema mnogo vikendica i kuća, udaljeno je i zbog bezbednosti se naoružao”.

Stravičan zločin u subotu oko podneva otkrio je jedan poznanik, koji je vraćajući se sa posla, prolazeći pored vikendice Komatovića, ugledao otvorena vrata. Ušao je unutra da ih pozdravi, ali je naišao na užasan prizor. Na podu, u lokvi krvi ležala je Gordana, nije davala znake života. Ljubodraga nije video. Usplahireno je pozvao Ljubodragovog brata koji je alarmirao policiju.

“Tek kada je policija stigla, pronašli su Ljubodragovo telo u dvorištu, nedaleko od kuće. U prvi mah se mislilo da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali se ubrzo ispostavilo da ih je ubila neka treća osoba”, kaže poznanica ubijenih.

Nešto kasnije, policija je lisice na ruke stavila Zoranu. Navodno je nameravao da se preda i ispriča šta se desilo. Policajcima je priznao šta je uradio.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay