Početna Crna hronika Maloletnici uhapšeni s drogom i oružjem

Maloletnici uhapšeni s drogom i oružjem

0

Novosadska policija zaplenila je oko osam kilograma i više od 3.200 komada različitih narkotika, dva pištolja i dva revolvera i uhapsili tri osobe, osumnjičene za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod dvojice je pronađeno i oružje, pa se terete i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Protiv još dvojice maloletnika, osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima, biće podnete krivične prijave.

Pretresom stana M. A. (1990), policija je pronašla 6,5 kg marihuane, pištolj, dva revolvera i 100 komada municije različitog kalibra. Pronađene su i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci i novac, za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

U dva stana koje koristi V. V. (2001), nađeno je 3.047 komada tableta MDMA i 90 grama ove droge, kao i pištolj. Uhapšen je i B. B. (1984), u čijem je stanu pronađeno više od stotinu tableta sa liste opojnih droga i 45 grama marihuane.

Sva trojica su zadržana do 48 sati i biće dovedeni na saslušanje sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu.

U stanu sedamnaestogodišnjeg Novosađanina, policija je pronašla 800 grama marihuane, 100 grama i 32 komada MDMA. Kod petnaestogodišnjaka, koji je bio sa njim, nađena je manja količina marihuane i novac, za koji policija sumnja da potiče od prodaje droge. Protiv obojice biće podnete krivične prijave za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay