Početna Crna hronika Mladić koji je otet na Telepu pre pet godina promenio iskaz: Svu...

Mladić koji je otet na Telepu pre pet godina promenio iskaz: Svu krivicu svalio na sebe

0

Na suđenju u Višem sudu za otmicu oštećeni P. S. (19) promenio je iznenada svoj iskaz i svu krivicu svalio na sebe.

On je pred sudom ispričao da je sve što je pre rekao laž i da je to rekao “kao balavac u strahu od oca”, kao i da se okrivljenih nije plašio.

Navodi se da je P.S. pred sudom sada izjavio da mu optuženi nisu pretili, kao ni on njima, da je izmislio marihuanu, automobil i neke osobe.

“Napominjem, niko me nije prisilio da kažem ovo danas, već sada imam skoro 20 godina pa razmišljam drugačije”, izjavio je oštećeni.

Opisao je da se s prvookrivljenim N. Đ. (23) našao i pričao o prepisci na Instagramu u napuštenoj kući gde su se nekad sastajali, da je došao i drugooptuženi S. V. (25) i da su se tada posvađali oko prepiske na društvenoj mreži i da ga je ovaj odgurnuo zbog čega je pao na staklo koje mu se zabolo u šake, posle čega je svako otišao na svoju stranu.

Na suđenju su veštaci i pored nove izjave oštećenog ostali pri svojim ranijim nalazima.

Prema optužnici, 20. marta 2018. godine okrivljeni su na Telepu presreli tada četrnaestogodišnjeg P.S, silom i pretnjom ga odveli i zadržali u nameri da od njega iznude novac od prodate marihuane. Više puta su ga udarili, ubadali ga nožem u desnu šaku i pretili mu tražeći od njega da im vrati 1.000 evra od prodaje droge.

Zbog promene iskaza oštećenog, tužilac je povukao spis na razmatranje i nije zakazano novo ročište na kojem je trebalo da budu saslušana tri svedoka.

Izvor: Dnevnik.rs, 021.rs
Foto: Pixabay