Početna Crna hronika Muškarac se polio benzinom i pokušao da se otruje ispred zgrade suda...

Muškarac se polio benzinom i pokušao da se otruje ispred zgrade suda u Novom Sadu

0

Pedesetogodišnji Mokrinčanin S. T. polio se juče ujutru benzinom i popio nekoliko gutljaja herbicida “Total” ispred zgrade suda u Novom Sadu.

Kako je rečeno za “021” u Hitnoj pomoći, njihova ekipa je intervenisala oko 10:15 časova.

– Popio je tečnost i polio se benzinom. U momentu kada je naša ekipa došla bio je stabilan i svestan. Ali, naravno, s obzirom na to koje su supstance u pitanju ipak je prevezen u Urgentni centar da se to sanira. Prevezen je na dalju dijagnostiku i na lečenje – poručuju u Hitnoj pomoći.

On je van životne opasnosti, saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine.

– Primenjene su sve potrebne dijagnostičke i terapijske mere. Pacijent je svestan, komunikativan i van životne opasnosti – navodi se u saopštenju.

U Višem sudu u Novom Sadu kažu da se muškarac polio sa dve litre benzina, potom je izvadio upaljač i pretio da će popiti otrov “Total” koji je držao u ruci. Kako je sam Mokrinčanin rekao, razlog za pretnju samoubistvom je to što je nezadovoljan radom javnog beležnika.

– Lice mesta su obezbedili i sa njim pregovarali pripadnici sudskog obezbeđenja do dolaska policajaca koji su nastavili pregovore. Njihovom energičnom i profesionalnom intervencijom od njega je oduzet upaljač i on je savladan, nakon čega je odveden radi pružanja medicinske pomoći i daljeg postupka – navodi se u saopštenju suda.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay