Početna Crna hronika Nakon hapšenja po poternici, Novosađanin o ubistvu u diskoteci: I sad se...

Nakon hapšenja po poternici, Novosađanin o ubistvu u diskoteci: I sad se pitam zašto sam to uradio

0

Na ponovljenom suđenju Novosađaninu Stefanu Stefanoviću Ćeći (30), prvobitno osuđenom na 15 godina zatvora zbog pucnjave u novosadskoj diskoteci “The End”, on je prvi put izneo odbranu.

Stefanović koji je osuđen u odsustvu za pucnjavu usled koje je preminuo Milan Pribaković, i koji je po poternici prošle godine uhapšen u Banjaluci, priznao je krivicu, ali je naveo da se samog događaja ne seća, prenosi Dnevnik.

Na pitanje predsednice veća, sutkinje Ivane Josifović, zašto priznaje krivicu ako se ne seća činjenja dela, odgovorio je da svi dokazi ukazuju na to.

Stefanović je izneo mnoge detalje pre i posle pucnjave, a prazninu u iskazu koja nedostaje je nazvao “crnom rupom”.

Kako je naveo, neposredno pre kobnog događaja je “ušmrkao amfetamin i popio nekoliko tableta ekstazija uz piće”. Nakon pucnjave Stefanović je pobegao preko granice, krio se u Banjaluci, gde je i uhapšen.

“Ne znam kako sam potom završio u diskoteci i kako je dospeo pištolj kod mene. Sećam se da sam na sebi u Šapcu na autobuskoj imao ranac sa stvarima i ušteđevinu uzetu iz mog iznajmljenog stana. Tamo sam video autobus s bosanskim oznakama i sinulo mi je da bih mogao da se sklonim u Bosnu. Nisam znao zašto, ali imao sam teskobu kao da me neko goni, a tu ne mislim na policiju”, rekao je Stefanović i napomenuo da je granicu prešao čamcem, prenosi Dnevnik.

Kako je rekao, tek posle nekoliko dana je iz medija saznao da ga traže zbog pucnjave.

“Nisam se prijavio. U Banjaluci sam se stabilizovao, počeo da radim na građevini i našao devojku. Nisam se javljao ni roditeljima nastradalog mladića, niti se raspitivao o njemu. Znao sam samo da je imao 29 godina”, naveo je.

Dodao je i da nastradalog momka nije poznavao niti je imao problema s njim.

“I sad se pitam zašto sam to uradio. Duboko se kajem i sada se tresem, a noćima ne mogu da spavam”, izjavio je Stefanović.

Nastavak suđenja je 21. decembra. Tada će biti saslušani veštaci za neuropsihijatriju i sudsku psihologiju, a biće iznete i završne reči.

Po navodima optužnice, Stefanoviću se pripisuje da je 8. oktobra 2017. godine, oko 5:50 časova ujutru, ušao u diskoteku “The end” u hotelu “Park”, u kojoj se nalazio veći broj gostiju, i počeo da puca prema Milanu Pribakoviću, gađajući mu noge. Pribaković je zadobio tešku telesnu povredu u vidu strelne rane u predelu prednje unutrašnje strane leve natkolenice, kojom je zahvaćen i veliki arterijski krvni sud, zbog čega je oštećeni preminuo, i strelnu ranu u predelu zadnje spoljašnje strane desne potkolenice, kao i još jednu okrzotinu na nozi.

Laku telesnu povredu zadobio je oštećeni R. S, kao posledicu rikošetiranja zrna jednog od ispaljenih hitaca.

Stefanoviću se sudilo u odsustvu jer je bio u bekstvu, a presuda je potvrđena 2020. godine. On je od ranije poznat policiji, a bio je i dva puta osuđivan na višegodišnje kazne zatvora.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay