Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za dilovanje droge i posedovanje oružja

Nastavljeno suđenje za dilovanje droge i posedovanje oružja

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Mladenu i Jeleni Lalušić, Draganu Miloševiću i Nenadu Živojinovu okrivljenima za dilovanje droge i posedovanje oružja.

Nakon više neuspelih pokušaja konačno je saslušan svedok B. D. policijski inspektor koji je vršio praćenje okrivljenih.

Budući da je od samog događaja prošlo više od četiri godine svedok nije mogao da se priseti svog iskaza, stoga je nakon što mu je pročitan iskaz koji je dao u tužilaštvu izjavio da ostaje u celosti pri tom iskazu.

Upečatljivo je bilo da nije znao ko je tačno potpisao naredbu o praćenju okrivljenih, kao ni to ko je transkripte prekucao i prebacio na CD. Na pitanje okrivljene, Jelene Lalušić, svedok nije umeo da odgovori zašto njen telefon nije prisluškivan budući da je u optužnici i policijskom izveštaju označena kao jedan od vođa grupe.

Na pitanje predsednika veća svedok je izjavio da okrivljenu poznaje zbog nekih ranijih događaja u kojima ona nije bila osumnjičena.

Okrivljeni Nenad Živojinov dopunio je svoju odbranu, ali je ponovo odbio da odgovara na pitanja.

„Početkom 2018. godine ja sam provodio gotovo svaki dan u kladionici igrajući sportske tikete za Mladena (misleći na prvookrivljenog). Tamo sam upoznao jednog dečka, Demira, koji me je nakon nekoliko susreta zamolio da mu pričuvam oružje, jer mora da ode u Bosnu kod rodbine, što sam ja, nakon nekoliko odbijanja, prihvatio, uz uslov da on preuzme oružje nazad čim se vrati. Doneo mi je oružje, a ubrzo sam uhapšen zajedno sa ostalim okrivljenima. Nisam mogao ranije da govorim o ovome, jer nisam mogao da stupim u kontakt sa njim, s obzirom na to da mi je telefon bio oduzet, a u njemu sam jedino imao Demirov kontakt. U martu ove godine sreo sam ga u Novom Sadu i on mi je, nakon što sam mu objasnio šta se desilo, rekao da nije u redu da snosim posledice za ono što nisam uradio“, naveo je okrivljeni Živojinov.

Uprkos protivljenju zamenice Višeg javnog tužioca, Biljane Silađi, predsednik veća, sudija Vidoje Mitrić, prihvatio je da se taj mladić sasluša kao svedok.

Nastavak pretresa ranije je zakazan za 20. decembar tekuće godine.

Podsetimo, okrivljenima se na teret stavlja dilovanje oko dvadesetak kilograma narkotika i posedovanje oružja. Šestorka je lišena slobode u maju 2018. godine kada je u velikoj policijskoj akciji zaplenjeno oko 14 kilograma marihuane, približno četiri kilograma ekstazija, deset ručnih bombi, lovačke puške i oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima. Tom prilikom su uhapšeni perspektivni automobilista na evropskom nivou Mladen Lalušić, njegova supruga Jelena, Nenad Živojinov, Dragan Milošević, Dragoljub Mušović i Vladimir B., koji je u vreme izvršenja dela bio maloletan. Dragoljub Mušović i Vladimir B. sklopili su sporazum o priznanju krivice, dok se za preostalih četvoro očekuje presuda.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay