Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

Nastavljeno suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje okrivljenima za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu okrivljeni Božidar Bosnić izneo je svoju odbranu, navodeći da ne priznaje delo koje mu se stavlja na teret i da ostaje u celosti kod ranije iznete odbrane i nema šta da doda.

Branilac okrivljenog Rakić Vladice predložio je da se ne izdvaja postupak protiv njegovog branjenika, već da mu se sudi u odsustvu. Viši javni tužilac Slobodan Josimović saglasio se sa predlogom odbrane. Nakon kraće pauze predsednica veća sudija Sanja Perić navela je da će o predlogu odlučiti nakon što dobije odgovor iz Bosne i Hercegovine gde se okrivljeni nalazi, na to je advokat Goran Karadarević naveo da će on dostaviti sudu te podatke budući da je bio kod Vladice Rakića u Bosni.

Naredno ročište zakazano je za 23. maj tekuće godine, kada se očekuje ispitivanje oštećenog Gorana Cvijetića koji nije bio sproveden iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, kao i još nekoliko svedoka.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Slobodan Josimović, okrivljenima Goranu Kovačeviću Gorancu, Daliboru Bogdanoviću Boći, Nenadu Steviću, nevenčanom suprugu pokojne fitnes instruktorke Teodore Kaćanski, Božidaru Bosniću i suspendovanom policajcu iz Beograda Vladici Rakiću koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini zbog drugog krivičnog dela, na teret se stavlja da su 22. maja 2017. godine u Novom Sadu na Novoj Detelinari oteli Gorana Cvijetića iz Budisave nakon čega su uhapšeni.

Na početku suđenja pred prethodnim predsednikom veća suda, sva petorica okrivljenih izjavila su da se nije radilo o otmici već o “građanskom hapšenju” osobe za koju su sumnjali da je počinila najteža krivična dela, odnosno ubistvo Teodore Kaćanski u novembru 2016. godine i ranjavanje Nika Uskokovića, šuraka prvookrivljenog Gorana Kovačevića Goranca, ispred jedne osnovne škole u Novom Sadu.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay