Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog advokata

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog advokata

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje R. B. okrivljenom za pokušaj ubistva novosadskog advokata B. T.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci M. K. komšija koji je prisustvovao pretresu kuće okrivljenog koji je ostao pri ranije datom iskazu.

“Meni je poznato da su u kući sa okrivljenim pored njegove porodice živeli i njegov tast sa majkom i još neka muška lica čija imena ne znam, ali znam da su došli sa ratišta. Bio sam prisutan kada je oružje pronađeno na tavanu kuće okrivljenog“, naveo je ovaj svedok.

Svedok A. P. policijski službenik ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da on nije bio na licu mesta kada je vršen pretres već da je učestvovao u sprovođenju okrivljenog u policijsku stanicu i da je tamo obavio razgovor sa njim.

Svedok V. T. Policijski službenik ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da je on pronašao oružje na tavanu kuće okrivljenog.
Predsednica sudskog veća sudija Sanja Berak odbila je predlog branioca okrivljenog advokata V. K. da se izvrši suočenje svedoka M. K. i policijskih službenika zbog kontradiktornih iskaza.

Naredno ročište zakazano je za 19. septembar tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Slobodan Josimović, okrivljenom R. B. na teret se stavlja da je 26. januara, 2019. godine pokušao da liši života novosadskog advokata B. T. tako što je u vidno alkoholisanom stanju između svoje kuće i vikendice oštećenog advokata izvadio pištolj uperio ga u advokata govoreći “Ubiću te ti si advokat mafije“, ali je oštećeni uspeo da ga razoruža i savlada do dolaska policije.

Na početku suđenja pred drugim sudskim većem okrivljeni je negirao delo koje mu se stavlja na teret navodeći da je on samo hteo da pokaže komšiji oružje i pita ga za savet u vezi sa prodajom istog, a oštećeni advokat koji je u oktobru 2020. godine preminuo na suđenju je izjavio da je okrivljeni izneo niz neistina i da bi ga ubio da nije uspeo da ga razoruža.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay