Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora 2020. godine u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora 2020. godine u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Dimitriju Stankoviću, okrivljenom za pokušaj teškog ubistva inspektora novosadske policije Uroša Nikića u oktobru 2020. godine u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušana je vodnik PI Klisa Zorana P. koja je sačinila službenu belešku o samom događaju.

“Ja sam sačinila zapisnik na osnovu elektronskog dnevnika događaja koji su mi dostavile kolege koje su bile na licu mesta, koji se i dalje čuva i moguće je videti ko je zaprimio poziv u kojem je prijavljen kritični događaj”, navela je ova svedokinja.

Predsednica veća sudija Ivana Josifović prihvatila je predlog odbrane okrivljenog da se pribavi elektronski dnevnik događaja, dok su predlozi za utvrđivanje identiteta žene na video snimku ispred vrtića u blizini lica mesta, kao i predlog za dopunsko trasološko veštačenje odbijeni.

Okrivljeni je burno reagovao, obraćajući se sudiji i tužiocu neprimereno, nakon čega je izveden iz sudnice u pratnji stražara.

Podsetimo, okrivljenom se optužnicom koju zastupa Viši javni tužilac Biljana Silađi stavlja na teret da je 21. oktobra 2020. u Novom Sadu u ulici Save Đisalova sa 12 uboda nožem pokušao da liši života novosadskog inspektora Uroša Nikića uzevši mu pri tom torbicu sa službenim pištoljem i dokumentima, a potom policajcima koji su došli da pomognu povređenom kolegi ukrao auto u kojem se nalazila torbica sa službenim pištoljem i 1.500 evra.

Okrivljeni je uhapšen nakon izvršenog zločina i od tada se nalazi u pritoru.

(M. Ćirić)