Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Laze Telečkog

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Laze Telečkog

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje osmorici okrivljenih za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda februara prošle godine.

Na jučerašnjem glavnom pretresu odbranu su iznela poslednja dvojica od osmorice okrivljenih i ispitan je jedan od trojice oštećenih.

Okrivljeni D. N. ostao je pri ranije datom iskazu i dodao da je došao kod Mihajla na rođendan 20. februara 2021. godine oko 16h.

„Popio sam jedno ili dva piva u stanu. Oko 17 časova otišli smo u lokal „Lazin Sokak“ gde sam popio pet-šest viskija, izbila je neka gužva između mojih drugara i nekih momaka koji su sedeli za susednim stolom, nakon čega nas je sve obezbeđenje uputilo da izađemo iz lokala. Otišao sam u Mihajlov stan i nakon nekoliko minuta legao da spavam. Sutradan nas je Mihajlo probudio da odemo u policiju da damo iskaz o sinoćnjem događaju što smo i učinili. Iz policije su nas vratili u stan u kome smo bili oko 40 minuta kad je došla policija i žandarmerija i uhapsila nas“, izjavio je ovaj okrivljeni.

Okrivljeni B. M. ostao je pri ranije datom iskazu dodajući da se u celosti protivi optužnici za bilo koje krivično delo.

„Ja se ne osećam krivim za bilo šta što se dogodilo te večeri, ja sam ovde oštećen bio sam teško povređen i polomljena mi je vilica. U lokalu sam zadobio dva udarca u predelu lica te udarce mi je zadao D.M., a kada smo izašli napolje dobio sam udarac od N.Š. koji mi je slomio vilicu. U večeri kritičnog događaja ja nisam znao kako se zovu mladići koji su me udarili budući da ih nisam poznavao. Te večeri nisam video da bilo ko od mojih drugara kod sebe ima neki oštar predmet“, izjavio je ovaj krivljeni.

Svedok D. M. ostao je pri ranije datom iskazu dodajući da on nije tražio od obezbeđenja da izbaci momke iz lokala, kao ni od svog drugara policajca M.P. da pozove dežurne službe, jer se nije osećao ugroženim.

„Primetio sam neko gurkanje, ali nisam mislio da je situacija toliko ozbiljna, tim pre što sam ja pokušavao da smirim strasti. Kada sam se uhvatio za kvaku dobio sam prvi udarac. Ne mogu da prepoznam među okrivljenima ko me je udario, sledeće čega se sećam je da sam se probudio u bolnici. I ranije sam bio gost ovog lokala i nikada nisam bio opomenut od strane obezbeđenja zbog ponašanja“, izjavio je ovaj oštećeni.

Sudsko veće odbilo je predlog odbrane o ukidanju pritvora trojici okrivljenih koji se u njemu nalaze od februara prošle godine, istovremeno usvojen je predlog odbrane da se izvrši dopunsko veštačenje alkoholemije okrivljenih kritičnog događaja.

Predsednica veća sudija Ivana Josifović zakazala je naredno ročište za 6. april tekuće godine.

Podsetimo, optužnicom koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas okrivljenima se stavlja na teret da su nakon kraće rasprave ispred lokala „Lazin Sokak“ u centru Novog Sada naneli teške telesne povrede dvojici i pokušali da liše života jednog oštećenog.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay