Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u “Mikro marketu“ u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u “Mikro marketu“ u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje okrivljenima za pokušaj ubistva i izazivanje tuče u “Mikro Marketu“ u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu reprodukovani su snimci sa sigurnosnih kamera sa mesta događaja, nakon čega je okrivljeni Č. J. izneo svoju odbranu.

“Ja ostajem u celosti kod odbrane koju sam izneo u tužilaštvu dodao bih samo da nisam imao nameru nikoga da ubijem, a pogotovo ne čoveka kojeg prvi put vidim u životu. Da sam hteo da ga ubijem mogao sam to da uradim. Pištolj koji je pronađen u stanu nije moj niti sam ga ikad do kritičnog dana dirao, i to je sve što želim da kažem o tom pištolju ne želim da kažem čiji je“, naveo je okrivljeni.

Predsednica veća sudija Sanja Perić prihvatila je predlog branioca okrivljenog advokata Milana Latinovića da se na narednom ročištu sasluša Č. M. otac okrivljenog na okolnosti o pištolju, dok će o predlogu Višeg javnog tužioca Aleksandre Radovanov da se izvrši DNK veštačenje pištolja koji je nađen u stanu u kojem okrivljeni živi sa ocem nakon ispitivanja veštaka na narednom ročištu koje je ranije zakazano za 3. jul tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Aleksandra Radovanov, okrivljenom B. T. na teret se stavlja izazivanje tuče, dok se Č. J. i E. V. na teret stavlja da su sa više udaraca rukama i nogama i nekoliko uboda nožem pokušali da liše života oštećenog Đ. M. ispred “Mikro Marketa“ u Šafarikovoj ulici ispred broja 17 u Novom Sadu.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay