Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Šafarikovoj

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva u Šafarikovoj

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje okrivljenima za ubistvo u pokušaju i nasilničko ponašanje ispred Mikromarketa u Šafarikovoj krajem januara prošle godine u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su supervizor Mikromarketa Verica Ležimirac koja je objasnila kako teče procedura gledanja snimaka nakon samog događaja.

“U toku noći kritične večeri pozvala me je koleginica koja je radila, T. S., da mi kaže šta se desilo i da me pita za odobrenje da policijski službenici pogledaju snimak što sam ja odobrila. Sam nalog za izuzimanje snimka sa kamera iz objekta sam dobila 9. februara nakon toga prosledila sam nalog našem it stručnjaku koji je skinuo navedeni snimak i ja dalje ne znam šta je bilo sa tim snimkom, sami snimci sa kamere se čuvaju 30 dana”, navela je svedokinja.

Svedok V. P., policijski službenik, naveo je da je došao na lice mesta i da je saznao šta se dogodilo i da on sam nije te večeri gledao snimak i da ne zna kada je snimak izuzet. Na pitanje Više javne tužiteljke Aleksandre Radovanov da li u MUPU postoji softver koji može da menja snimke svedok je naveo da on nije IT stručnjak i da to ne bi znao da uradi. Branilac prvookrivljenog Jovana Čuturila, advokat Dragan Čolić, pokušavao je da proveri da li je neko manipulisao snimkom sa sigurnosnih kamera.

Svedok policajac B. Ć. iz ispostave Stari Grad naveo je da je prvi došao sa patrolom na lice mesta, obezbedili su objekat i pozvali hitnu pomoć, jer je oštećeni gubio svest i obilno krvario i obavestio je nadređene da u lokalu postoje video kamere, nakon čega je sačekao da dođe hitna pomoć i zbrine oštećenog i dolazak ostalih patrola.

Naredna ročišta zakazana su za 21. mart, 15. aril i 22. april tekuće godine, za kada su planirani ispitivanje veštaka i ostalih svedoka. Na samom kraju pretresa branilac okrivljenog Čuturila, advokat Milan Latinović, tražio je puštanje njegovog branjenika na slobodu ili zamenu pritvora za kućni pritvor čemu se zbog ranije osuđivanosti okrivljenog protivila Viši javni tužilac.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Aleksandra Radovanov, okrivljenima Jovanu Čuturilu i Elesin Vojinu na teret se stavlja da su 29. januara 2023. godine ispred Mikromarketa u Šafarikovoj sa više udaraca ruikama i nogama, kao i nekoliko ubodnih rana nožem pokušali da liše života oštećenog Đikanović Miloša, a okrivljenom Bošku Trifkoviću na teret se stavlja nasilničko ponašanje, odnosno izazivanje tuče usled čega je ugrozio spokojstvo građana i narušio javni red i mir.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay