Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pucnjavu iz gasnog pištolja na Novom naselju

Nastavljeno suđenje za pucnjavu iz gasnog pištolja na Novom naselju

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Dejanu Džambasu (35) iz Novog Sada, okrivljenom za pucnjavu iz gasnog pištolja na novosadskom Novom naselju pre dve godine, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja.

Na glavnom pretresu saslušan je svedok M.T, kao i oštećeni Vanja D. i Adrian A.

Oštećeni su ostali pri ranije datom iskazu, navodeći da su u međuvremenu sklopili sporazum o obeštećenju sa okrivljenim, te da nisu zainteresovani za njegovo krivično gonjenje.

Svedok M.T. ostao je pri ranije datom iskazu, dodajući da je u kafiću sa okrivljenim boravio oko petnaest do dvadeset minuta i da je popio dva piva.

Okrivljeni je dopunio svoju odbranu navodeći da je tog dana zbog obeležavanja slave dosta popio, da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo i izvinio se oštećenima.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić prihvatio je predlog branioca okrivljenog, advokata Gorana Karadarevića, da se izvrši veštačenje koje će se poveriti veštacima iz oblasti sudske medicine i neuropsihijatrije, a naredno ročište zakazano je za 1. mart 2023. godine, kada se očekuje saslušanje pomenutih veštaka, kao i preostalog svedoka D.S.

Kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Zoran Jakovljević, okrivljenom se na teret stavlja da je 16. novembra 2020. godine nakon kraće rasprave u lokalu Kvatro Stagione na Novom Naselju pucao iz gasnog pištolja u pravcu oštečenih.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay