Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Bačkoj Palanci

Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Bačkoj Palanci

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje T. J. i S. K. iz Bačke Palanke, okrivljenima za teško ubistvo u pokušaju njihovog sugrađanina D. V. u januaru prošle godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušan je veštak za sudsku medicinu profesor dr Vladimir Pilija koji je ostao u celosti kod datog nalaza i mišljenja.

Veštak je naveo da je „Imajući u vidu ulaznu ranu koja je bila u pravcu nazad odozgo prema dole, a sa obzirom na to da je oštećeni u svom iskazu naveo da je u trenutku kad je izlazio iz vozila pogođen, smatram da takva rana nije mogla da nastane na takav način, jer je okrivljeni pucao u oštećenog sa zadnjeg sedišta, a sam oštećeni se nalazio na suvozačevom mestu“, naveo je veštak.

Predsednica veća sudija Sanja Berak prihvatila je predlog tužilaštva da se pribavi video zapis oštećenog nakon samog događaja iz policijske stanice Bačka Palanka.

Naredno ročište zakazano je za 16. septembar, u velikoj Sali, kada se očekuje da veštak za sudsku medicinu profesor dr Vladimir Pilija pregleda oštećenog u prisustvu stručnog savetnika odbrane dr Suzane Matejić.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima T. J. i S. K. na teret se stavlja da su 3. januara, 2023. godine oko 21h u Bačkoj Palanci na obali jezera “Bager“ pokušali da liše života oštećenog D. V. te su nakon što je oštećeni uspeo da pobegne neovlašćeno koristili njegovo vozilo koje su ostavili na parkingu u Odžacima.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay