Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Čurugu prošle godine

Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Čurugu prošle godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje S. A. iz Čuruga, okrivljenom za teško ubistvo u pokušaju D. V. u februaru prošle godine.

Na današnjem pretresu koji je zbog promene u sastavu veća počeo iz početka okrivljeni je ostao kod ranije iznete odbrane, a saslušani su svedoci oštećeni D. V., njegova braća D. i D., S. M. i K. A.

Svedoci oštećeni su ostali kod ranije datih iskaza.

Svedok S. M. takođe je ostao kod ranije datog iskaza, ali je na pitanje branioca okrivljenog advokata Gorana Karadarevića naveo da su noževi sa kojima je S. napao oštećenog iz kafića u kojem je on bio konobar.

Svedok K. A. ostao je kod ranije datog iskaza.

Predsednica sudskog veća sudija Sanja Perić odredila je suočenje između brače Vujičić i K. A. zbog nekih nelogičnosti u njihovim iskazima.

Branilac okrivljenog A. S. advokat Goran Karadarević predložio je da se njegovom branjeniku ukine pritvor ili isti zameni blažom merom, odnosno zabranom napuštanja stana, ovom predlogu pridružio se i okrivljeni.

“Već 16 meseci sam u pritvoru, a moram da napomenem da sam jedini hranitelj u porodici, imam dvoje male dece koji imaju zdravstvenih problema od kad sam ja u pritvoru. Značilo bi mi da budem sa porodicom i da radim od kuće“, naveo je okrivljeni kroz plač.

Predlogu se usprotivila Viši javni tužilac Aleksandra Radovanov navodeći da je preuranjen predlog, budući da još nisu ispitani veštaci, te je stoga predsednica veća odbila predlog, a naredno ročište na kojem se očekuje ispitivanja veštaka zakazano je za 4. jul, tekuće godine.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay