Početna Crna hronika Niko nije uhapšen zbog tuče navijača na Mostu slobode

Niko nije uhapšen zbog tuče navijača na Mostu slobode

0

Iako je policija u subotu, 31. avgusta, intervenisala i privela nekoliko osoba koje su učestvovale u tuči navijača neposredno pre fudbalske utakmice između Vojvodine i Crvene zvezde, niko od izvršilaca nije lišen slobode niti je protiv njih podneta krivična prijava, navode u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Kako piše u odgovoru za 021 iz kancelarije Višeg javnog tužilaštva, u subotu oko 23 časa, odnosno oko pet sati nakon samog incidenta, dežurnog zamenika Višeg javnog tužioca u Novom Sadu je policija obavestila da je na Mostu slobode, došlo do tuče između većeg broja navijača, nakon čega je dežurni zamenik javnog tužioca predmetni događaj kvalifikovao kao krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi..

“U vezi sa tim, policiji zamenik tužioca je naložio dalji operativni rad na rasvetljavanju predmetnog događaja i utvrđivanju identiteta izvršilaca eventualnog krivičnog dela. Povodom navedenog događaja do sada niko nije lišen slobode, niti je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta krivična prijava, a imajući u vidu da je identitet izvršilaca još uvek nepoznat”, navode u javnom tužilaštvu.

Podsetimo, kako je 021 saznao od očevidaca, u subotu je oko 18 časova na mostu došlo do tuče grupe navijača, nakon čega je policija reagovala.

“Odjednom su svi na mostu stali i ispred sebe sam video kolonu. Na mostu su bili neki mladići, koji su mahali bakljama, skakali i trčali okolo. Bio sam dosta daleko i nisam siguran da li su se tukli ili su samo stali, izašli iz automobila i pravili bakljadu. Sve je to kratko trajalo i u roku od dva, tri minuta, policija je bila na mostu i uhapsila deo njih”, naveo je tad jedan od očevidaca.

Na sajtu Balkanski navijači naveli su da je tada podgrupu “Firme” koja je dolazila iz Sremske Kamenice ka stadionu Karađorđe napala velika grupa navijača Crvene zvezde koji su preko Mosta slobode dolazili na gostovanje. Dodaje se da su u obračunu korišćene motke i baklje, a da je deset navijača Vojvodine privedeno nakon sukoba.

“Pretpostavlja se da je u sukobu bilo više od 100 Delija i oko 70 navijača Vojvodine, a dvadesetak navijača je lakše povređeno u sukobu”, piše na ovom sajtu.

Ispod video snimka incidenta koji je ovaj sajt objavio i dalje se vodi rasprava o tome ko je koga prvi napao i ko je “pobegao”, a pojedini navijači Zvezde poriču da su u tuči korišćene motke i baklje.

Izvor: 021
Foto: Pixabay