Početna Crna hronika Novosadski policajac uhapšen zbog “sređivanja dokumenata”

Novosadski policajac uhapšen zbog “sređivanja dokumenata”

0

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su novosadskog policajca M. Đ. za koga se sumnje da je, zloupotrebom službenog položaja, za dve osobe pribavio lažna dokumenta, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Za jednu od tih osoba je bila raspisana poternica, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je on 10. januara 2014, u prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu, izvršio provere za muškarca iz Beograda, i njegove lične podatke, kao i informaciju da ta osoba nema izdata lična dokumenta u Srbiji, dostavio M. Z. iz Beograda, za kojim je bila raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Osumnjičeni je, nekoliko dana kasnije, u službenim prostorijama Policijske stanice u Temerinu, uticao na policijsku službenicu da na njegovoj adresi prijavi prebivalište za M. Z. i da primi zahteve za izdavanje lične karte i putne isprave za M. Z. sa podacima muškarca iz Beograda, bez prethodne provere identiteta.

MUP je u saopštenju naveo i da su za M. Z. izdata dokumenta na osnovu kojih je sa lažnim identitetom napustio zemlju. Na isti način, krajem januara ove godine, osumnjičeni M. Đ. je, takođe u Temerinu, pribavio lažna dokumenta za jednu osobu iz Sombora, koja je imala zabranu izdavanja putne isprave u Srbiji, koristeći dokumenta druge osobe.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, za M. Đ. je određeno zadržavanje i on je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa tužilaštvom, nastavljaju rad na ovom slučaju, navodi se u saopštenju.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay