Početna Crna hronika Odloženo suđenje za podmetanje bombe pod Snajperov automobil

Odloženo suđenje za podmetanje bombe pod Snajperov automobil

0

U Višem sudu u Novom Sadu odloženo je suđenje Njegošu Koprivici iz Beograda i Slađanu Đorđeviću iz Barande, okrivljenima za pokušaj teškog ubistva novosadskog kontroverznog sportskog radnika Slobodana Milutinovića Snajpera u februaru 2020. godine u Novom Sadu.

Današnji glavni pretres kada je planirano iznošenje završnih reči odloženo je zbog odsustva Nikole Hanžeka, jednog od branilaca Njegoša Koprivice, koji je obavestio sud da ima zakazano suđenje u Osnovnom sudu u Beogradu bez ikakvog dokaza o tome. Predsednica veća sudija Ivana Josifović odlučila je da troškovi današnjeg odlaganja padnu na teret advokata Hanžeka. Naredno ročište zakazano je za 16. oktobar tekuće godine, kada bi nakon dve i po godine suđenje trebalo da se privede kraju.

Podsetimo, okrivljenima se optužnicom koju zastupa Viša javna tužiteljka Ksenija Bašić na teret stavlja pokušaj teškog ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera podmetanjem bombe pod njegov “porše kajen” 12. februara 2020. godine u Novom Sadu ispred kafića “Velvet”, kojom prilikom je povređen.

Na početku glavnog pretresa okrivljeni nisu priznali dela koja im se stavljaju na teret, a sam oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay