Početna Crna hronika Odloženo suđenje za pokušaj ubistva sestre u Bačkoj Palanci

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva sestre u Bačkoj Palanci

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je odložen kraj dokaznog postupka protiv okrivljenog Žarka Šušilovića osumnjičenog za pokušaj ubistva rođene sestre 8. novembra 2018. godine. Pred sudskim većem kojim predsedava sudija Nataša Vojnović ispitan je svedok Ivica Kiš koji je ostao pri ranije datom iskazu da je okrivljeni gazio oštećenu po glavi govoreći pritom „Ubiću je zaslužila je“, uz vrisku dece u pozadini.

Sudsko veće prihvatilo je predlog odbrane za suočenje okrivljenog i svedoka gde mu je optuženi, dok je između njih stajalo zatvorsko obezbeđenje, gledajući ga u oči rekao da to što govori nije istina i da on nikada nije gazio svoju sestru.

Inače, okrivljeni je u ranijoj fazi postupka izjavio da je razumeo optužnicu, ali da ne zna da je i jednom ubo svoju sestru. Naveo je da je sve počelo novembra 2018. godine kada je njegova sestra D. Š. zajedno sa njegovom ženom i detetom, nakon zabrane roditeljskog staranja i prilaska, odnosno svađa, otišla iz kuće da živi u podstanarskom stanu.

Takođe, u svojoj odbrani je dodao da je njegova sestra pala prvo na šiblje, a potom na šrafciger dužine 16 cm koji mu je ispao iz radnih pantalona budući da se tog trenutka vraćao sa sezonskog posla pod uticajem alkohola.

Naveo je da se prethodno zakačio sa ocem zbog novca i da je, pošto mu je otac rekao da će zvati policiju, otišao biciklom na vazduh da se malo provetri, kada je naišao na svoju suprugu sa kojom je tada bio u brakorazvodnoj parnici i sina koji su čekali njegovu sestru da dođe sa posla autobusom.

Okrivljeni je naveo da smatra da bi se njegovi odnosi sa suprugom izgladili da se njegova sestra nije umešala, dodajući da je udario sestru pesnicom nakon što je ona krenula na njega.

„Mlatarala je rukama i grebali smo se“, rekao je. Međutim, na istom ročištu, njegova sada već bivša supruga, M. Š. rekla je da nije videla da ga je sestra udarila.

Naredno ročište zakazano je za 10. jul kada se mogu očekivati završne reči i kraj postupka.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay