Početna Crna hronika Osam i po godina zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnica

Osam i po godina zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnica

0

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio V.M. (45) iz Novog Sada, na jedinstvenu kaznu zatvora od osam i po godina, zbog četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje, koje je izvršio nad maloletnicama.

Okrivljenom je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa maloletnim oštećenima, a zabranjen mu je pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada – školovanja svih oštećenih. Takođe, ovom merom zabranjeni su mu uznemiravanje oštećenih i komunikacija s njima u roku od tri godine od dana pravnosnažnosti presude, saopštio je novosadski Viši sud.

Ova mera će se primeniti nakon što izdrži zatvorsku kaznu.

U skladu sa Zakonom o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima (Marijin zakon) V.M. će nakon izdržane kazne zatvora morati obavezno da se javlja Policijskoj upravi Novi Sad i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a zabranjeno mu je da posećuje mesta na kojima se okupljaju maloletna lica (vrtići, škole i slično).

Takođe, obavezan je da posećuje profesionalna savetovališta i ustanova, da obaveštava Policijsku upravu Novi Sad o promeni prebivališta, boravišta, radnog mesta kao i putovanjima u inostranstvo.

Sve ove mere sprovodiće se najduže 20 godina posle završene kazne zatvora, a posle isteka svake četiri godine od početka primene posebnih mera, sud će po službenoj dužnosti, odlučiti o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay