Početna Crna hronika Osuđena grupa dilera uhapšena pre dve godine

Osuđena grupa dilera uhapšena pre dve godine

0

U novosadskom Višem sudu 15. juna šestoro okrivljenih za dilovanje i posedovanje narkotika iz 2018. godine.

Sudija Ivana Josifović osudila je: Đorđa Lukića (36), Lazara Savina (37), Miloša Ranđelovića (28), Strahinju Radulovića (28), Jovanu Radulović (25) i Vladimira Tešanovića (29).

Osuđeni su: okrivljeni Lukić Đorđe na četiri godine zatvora, Savin Lazar na pet godina zatvora, Ranđelović Miloš na tri i po godine zatvora, Radulović Strahinja na tri godine zatvora, Radulović Jovana na godinu dana zatvora, sa tim da će se ova kazna izdržavati u prostorijama gde okrivljena stanuje u Rumenci, te joj se zabranjuje da napušta prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje krivičnih sankcija. Okrivljena se upozorava da ukoliko jednom u trajanju preko šest časova ili više puta do šest časova samovoljno napusti prostorije u kojima stanuje, sud će odrediti da ostatak kazne zatvora izdrži u zavodu za izvršenje kazne zatvora.

Okrivljeni, Vladimir Tešanović jedini je osuđen na novčanu kaznu od sto hiljada dinara, s tim da će se ukoliko ne plati kaznu u roku od mesec dana od pravnosnažnosti presuda ova kazna preinačiti u sto dana zatvora.

Vreme koje su okrivljeni proveli u pritvoru računa se u trajanje kazne.

Podsetimo, okrivljenima se na teret stavlja nabavka, posedovanje i dilovanje narkotika u periodu od septembra 2018. godine do novembra iste godine.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay