Početna Crna hronika Osumnjičeni za paljenje kola u Stražilovskoj pušten na slobodu

Osumnjičeni za paljenje kola u Stražilovskoj pušten na slobodu

0

Žalba Osnovnog javnog tužilaštva na rešenje da se dvadesetšestgodišnjem M.R. iz Bača, koji je osumnjičen za paljenje vozila u Stražilovskoj ulici, ne odredi pritvor odbijena je kao neosnovana.

Rešenjem je odlučeno da se okrivljeni odmah pusti na slobodu i izrečena mu je mera zabrane napuštanja boravišta, piše Dnevnik.

Pored toga okrivljeni će morati da se javlja nadležnoj policijskoj stanici, dok će mu u vreme trajanja procesa biti oduzet pasoš.

Iz novosadskog Osnovnog suda za Dnevnik kažu da je odluka da se osumnjičenom ne odredi pritvor doneta jer se smatra da se izricanjem ove mere može ostvariti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Podsetimo, osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je počinio delo izazivanje opšte opasnosti kada je u noći između 6. i 7. oktobra izazvao požar tako što je polio automobile benzinom i potom ih zapalio.

Automobili pripadaju porodici devojke koja je nedavno svedočila protiv Slobodana Milutinovića, poznatog kao Sloba Snajper, zbog nasilja, u postupku koji je u toku.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay