Početna Crna hronika Počelo ponovljeno suđenje osumnjičenom da je pucao po kolima i kućama u...

Počelo ponovljeno suđenje osumnjičenom da je pucao po kolima i kućama u Petrovaradinu

0

U novosadskom Višem sudu započelo je otvaranje glavnog pretresa u procesu protiv tridesetdvogodišnjeg M. M. iz Petrovaradina, kojem se pripisuje da je nekoliko noći pucao na više kuća i automobila u naselju u kojem stanuje, što on od početka negira.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović prihvatila je odluku okrivljenog da se i u ovom ponovljenom postupku brani ćutanjem.

Okrivljeni, koji je angažovao čak tri advokata, na otvaranju glavnog pretresa pre pet godina u Osnovnom sudu u Novom Sadu u potpunosti je negirao krivično delo i osporio optužnicu u celosti.

Početak glavnog pretresa odlagan je više puta iz različitih razloga, od odlaska sudije na drugu funkciju preko promene veća do nemogućnosti odbrane da prisustvuje suđenju.

Tridesetdvogodišnjaku se na teret stavlja da je od neutvrđenog datuma do 20. marta 2015. godine počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti, odnosno da je neovlašćeno držao vatreno oružje, municiju, delove i eksplozivne materije, čije držanje građanima nije dozvoljeno, te da je pucanjem iz vatrenog oružja u Petrovaradinu izazvao opasnost za život i telo ljudi.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay