Početna Crna hronika Policajac učestvovao u ubistvu dvojice mladića kod “Moje kafanice”

Policajac učestvovao u ubistvu dvojice mladića kod “Moje kafanice”

0

sud

Policajac Vladimir K. (33) jedan je od uhapšenih zbog učestvovanja u tuči koja je prethodila dvostrukom ubistvu ispred “Moje kafanice” prekoputa Spensa u sredu, 21. decembra.

Vladimir je noću radio kao član obezbeđenja lokala, a tokom dana kao policajac u Srbobranu, dok je još ranije bio pripadnik interventne policije u Novom Sadu.

Pored njega, uhapšeni su i Novosađani Petar R. (34) i Mile N. (41) koji su takođe bili radnici obezbeđenja “Moje kafanice”, kao i prijatelji ubijenog Dragana Jovanovića Gidre (26), Beograđanin Andrej Č. (32) i Borislav Č. (26) iz Sremske Mitrovice.

Uhapšenog Mileta je inače avgusta 2008. godine ispred diskoteke “Akvarijus” na Sajmištu ranio nastradali Jovanović. Svoj petorici je određen pritvor do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u Višem tužilaštvu.

Podsetimo da je tužilaštvo ranije na slobodu pustilo većinu uhapšenih, a da se u pritvoru zbog sumnje da je metalnom palicom ubio Jovanovića i Darija Roklicera (29) nalazi Stevan Josić (34) zvani Sima Strahota. U pritvoru je i Miroslav Knežević zvani Kimi, koji je osumnjičen da je pomogao Josiću u skrivanju nakon ubistava.

Ubistvo ispred “Moje kafanice” se dogodilo rano ujutru 21. decembra, kada su Jovanović i Roklicer došli u lokal u pratnji jedne devojke. Za sada nije do kraja razjašnjeno kada je došlo do sukoba, ali je evidentno da je alkohol kumovao tuči sa obezbeđenjem, koje se završilo tako što je, kako se sumnja, Josić metalnom palicom na smrt prebio pilota Roklicera i vođu navijačke grupe Vojvodine “G3” Jovanovića koji je inače bio na štakama zbog povreda zadobijenih u ranijem ranjavanju ove godine.

Autor: Blic/Novosti/Kurir/021.rs