Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je po ko zna koji put za redom odloženo suđenje petorici okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića (43) iz Budisave u Novom Sadu 2017. godine, zbog nedolaska jednog od petorice okrivljenih, koji se brane sa slobode.

Prema rečima branioca okrivljenog Nenada Stevića advokata Milana Latinovića njegov branjenik je bio u kontaktu sa osobom zaraženom kovidom-19, te je zbog samoizolacije sprečen da prisustvuje suđenju.

Predsednik veća sudija Srđan Savić zatražio je da mu se dostavi medicinska dokumentacija koja bi potkrepila ove navode.

Preostala četvorica okrivljenih bili su prisutni na glavnom pretresu. Nakon što je prethodno ročište otkazano iz sličnih razloga, sledeće je zakazano za 23. jun, iako se razmatralo razdvajanje postupaka, predmet je ipak ostao u celini kako bi se obezbedio kontinuitet i uštedelo na vremenu.

Uočljivo je bilo da je oštećeni Cvijetić i ovog puta bio pod jakim obezbeđenjem najmanje petorice naoružanih zatvorskih službenika, ali i da su pristupili brojni policajci – svedoci koji su radili na ovom slučaju.

Petorica okrivljenih ranije su izjavili da ne priznaju delo koje im se stavlja na teret, već da se radilo o građanskom hapšenju osobe za koju su sumnjali da je ubio fitnes instruktorku Teodoru Kaćanski inače nevenčanu suprugu Nenada Stevića jednog od okrivljenih, kao i za pokušaj ubistva Nika Uskokovića rođaka prvookrivljenog Gorana Kovačevića Goranca.

Osim pomenutog Kovačevića na optuženičku klupu seli su i okrivljeni za otmicu u saizvršilaštvu Novosađani Nenad Stević (40), (nevenčani suprug Teodore Kaćanski), koja je ubijena u novembru 2016.

iz vatrenog oružja, što još nije rasvetljeno, penzionisani policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća (43), Božidar Bosnić (52) i suspendovani policajac iz Beograda Vladica Rakić (39).

Optužni akt je podignut zbog sumnje da su imenovani 22. maja 2017. godine oko 18.30h u Novom Sadu na uglu ulica Kornelija Stankovića i Janka Čmelika uz upotrebu sile i pretnje ubistvom oteli oštećenog Cvijetića.

Okrivljeni Bogdanović je na ročištu pre nekoliko meseci rekao da odgovorno tvrdi da je Cvijetić počinio ubistvo Teodore Kaćanski i pokušaj ubistva Nika Uskokovića.

Upečatljivo je bilo svedočenje Nenada Stevića. On je rekao da se po snimcima događaja, prikupljenim na više lokacija može videti da je ubistvo i pokušaj ubistva počinila ista osoba i opisao događaje kritičnog dana. Naveo je da mu je Kovačević javio da je ispred zgrade u kojoj živi sa porodicom primećen maskirani Cvijetić koga su okrivljeni smatrali odgovornim za spomenuta krivična dela, te da je o tome obavestio policijskog inspektora, a on sa drugarima krenuo u potragu. Nakon što je oštećeni završio u kolima okružen okrivljenima, prema rečima Stevića, kad su krenuli da ga predaju u policiju, on je najavio da će sve reći o ubistvu i pokušaju ubistva ako ga ne odvezu tamo.

Dodao je da ne smatra da je učinio išta loše mimo zakona. Dodao je da ceo grad zna da je Cvijetić u policiji priznao da je učinio to što mu okrivljeni u ovom postupku pripisuju.

„Iskreno i opet bih to uradio da me neko vrati u to vreme. On je dokazano ubica, a mi sedimo na optuženičkoj klupi“, izjavio je Stević na ročištu u septembru prošle godine.

Okrivljeni Bosnić je dao izjavu koja se u potpunosti poklapa sa izjavom Stevića.

Izjavio je da niko od Cvijetića dok su bili zajedno nije tražio novac ili druge materijalne vrednosti, niti ga je neko udarao.

Podsetimo, okrivljeni Dalibor Bogdanović je teško povređen 10. maja 2019. godine, pri dizanju u vazduh njegovog automobila dok je bio u pokretu, u Ulici Ilije Birčanina. Baš tog dana je na ročištu izjavio, pred krivičnim većem da je u svom poslu stekao, po svoj prilici, neprijatelje.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay