Početna Crna hronika Posle tri i po godine uzaludnog čekanja na pravdu, žrtva odlučila da...

Posle tri i po godine uzaludnog čekanja na pravdu, žrtva odlučila da podeli snimak nasilja

0

Nedavno smo objavili vest o tome kako Sava Vasiljević, osamdesetogodišnjak iz Novog Sada, već tri i po godine čeka na pravdu u vezi slučaja kada su ga momci, duplo mlađi od njega, ničim izazvani prebili i naneli mu telesne povrede. S obzirom da je vest imala veliki odjek u javnosti, a da slučaj ide ka zastarevanju, oštećeni je odlučio da podeli snimak nasilja kao pokušaj da se izazove reakcija javnosti kako bi se slučaj pomakao sa “mrtve tačke” i napokon došlo do dugo očekivanog glavnog pretresa.

Dostavljeni snimak je skraćen na samo nekoliko sekundi tokom kojih se vidi sam čin nasilja kako ne bi došlo do kompromitovanja ostalih lica na njemu koji nisu učestvovali u incidentu i čemu na korist ide i blaga mutnost snimka.

Na snimku se vidi kako dva mladića napadaju oštećenog, prvo jedan udarcem glavom u lice, posle čega je Sava pokleknuo, da bi ga potom drugi, sa strane i neopažen, udario još jednom pesnicom u glavu i pritom mu razbio arkadu, a potom ga i šutnuo.

Upozoravamo, snimak može biti uznemirujuć.

Slike i podatke lica sa snimka koja su tukla oštećenog ne možemo da objavimo jer su takva uputstva odeljenja suda za odnose sa javnošću.

Žrtva nasilja, osamdesetogodišnji Sava Vasiljević

Kao što je i u prethodnoj objavi naglasio, oštećenom nije jasno kako je u ovom slučaju pravda toliko spora “kada je okrivljeni prebio čoveka koji bi po godinama mogao da mu bude otac”.

S obzirom da je javnost prethodno pokazala interesovanje i nezadovoljstvo u vezi slučaja Save Vasiljevića, on se nada da će ovim potezom uspeti da izazove odjek dovoljno velik kako bi se odgovorni zainteresovali i doprineli pravdi koju toliko dugo čeka.

Prethodnu objavu moguće je pročitati ovde.

Autor: NSHronika.rs
Foto/Video: Privatna arhiva