Početna Crna hronika Priveden Milorad Kosanović u Novom Sadu, verbalno napao inspektora zbog kazne za...

Priveden Milorad Kosanović u Novom Sadu, verbalno napao inspektora zbog kazne za parking

0

Policija je privela fudbalskog trenera Milorada Kosanovića zbog sumnje da je u četvrtak, 12. avgusta, verbalno napao komunalnog inspektora zbog pisanja kazne za nepropisno parkiranje.

Policija je osumnjičenom odredila pritvor do 24 sata i biće sproveden u Prekršajni sud uz prijavu za vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

U Gradskoj upravi su potvrdili da je u četvrtak napadnut inspektor, ne otkrivajući identitet napadača.

Privođenje se dogodilo u dvorištu između Radničke 9 i Maksima Gorkog 8, kada je komunalni inspektor pisao prijave za nekoliko vozila koja su bila nepropisno parkirana na zelenoj površini. Među njima je bio i jedan džip, za koji se ispostavilo da ga vozi Kosanović, poznati fudbalski stručnjak, koji je vodio, između ostalog, Vojvodinu i Crvenu zvezdu.

Prema nezvaničnim informacijama, Kosanović je prišao i verbalno napao inspektora, a kako je nastavio sa nasrtajima, inspektor je pozvao patrolu policije iz ispostave Stari grad, koja je došla posle nekoliko minuta i privela poznatog trenera.

U Gradskoj upravi potvrđuju napad na komunalnog inspektora.

“U Radničkoj ulici iza broja 9, oko 13.30 časova, prilikom vršenja redovnih aktivnosti postupajući komunalni inspektor je uočio više ostavljenih motornih vozila na javnoj zelenoj površini. Dok je obavljao službene radnje komunalni inspektor verbalno je napadnut od strane vlasnika jednog vozila. Kako bi neometano nastavio vršenje inspekcijskog nadzora inspektor je pozvao policiju čiji su pripadnici izašli na lice mesta i postupili u skladu sa njihovim nadležnostima”, navode u Gradskoj upravi za inspekcijske polsove.

Kosanović je, inače, poznat po oštrim komentarima. Vodio je brojne klubove i najveći deo karijere proveo je u domaćem šampionatu. Ipak, najveće uspehe je postigao u Kini, gde je tri puta osvajao tamošnji šampionat, dva puta je trijumfovao u Superkupu Kine i jednom u kineskom FA Kupu. Bio je direktor u Vojvodini kada je klub 1989. godine osvojio svoju drugu titulu šampiona države.

Napadi i nasrtaji na gradske inspektore i komunalne milicionere u Novom Sadu nisu česti, ali se povremeno događaju i uglavnom počinioci dobijaju prekršajne prijave zbog napada na službeno lice.

Policija je ove nedelje već intervenisala zbog sukoba oko parking mesta. Početkom sedmice su reagovali u Pap Pavla, kada je došlo do vređenja i pretnji sekirom.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen / YouTube -Sportski žurnal