Početna Crna hronika Protiv novosadskog policajca podignuta optužnica zbog otmice mladića u Bačkom Jarku

Protiv novosadskog policajca podignuta optužnica zbog otmice mladića u Bačkom Jarku

0

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv novosadskog policajca S. S. (24) i njegovog saučesnika S. M. (21) za otmicu mladića u Bačkom Jarku.

Optužnica se nalazi u sudu na potvrđivanju, a pritvor osumnjičenima je produžen do 20. decembra, javlja Dnevnik.

Oni se sumnjiče da su u junu ove godine zbog novca oteli dvadesetdvogodišnjaka i tom prilikom ga tukli i pretili mu. Terete se za otmicu, za šta je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Kako se sumnja S. M. je doveo D. P, kojeg je prethodno poznavao, u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao policijski službenik S. S.

Potom su S. M. i S. S. oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra na ime nepostojećeg duga, što su sve snimili i snimak poslali devojci oštećenog.

Osumnjičeni su nakon toga odveli oštećenog u podrum kuće S. S. gde su ga vezali i nastavili da ga fizički maltretiraju da bi ga potom pustili i zapretili mu da im mora dati novac, kao i da će nauditi njegovoj porodici ukoliko ih bude prijavio policiji. Nakon toga, dvadesedvogodišnjem mladiću je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay