Početna Crna hronika Razbijene prostorije “Crnog ovna”, drugi napad na ovaj lokal i ljude koji...

Razbijene prostorije “Crnog ovna”, drugi napad na ovaj lokal i ljude koji se u njemu okupljaju

0

Prostorije “Crnog ovna“, kao i članica koja je zaključavala klub, napadnuti su u sredu, 15. juna, u večernjim časovima, saopštile su novosadske aktivističke organizacije.

Kako se navodi u objavi “trojica mladih fašista” tom prilikom razbili su izloge lokala.

Na svu sreću članica je uspela da izbegne napad – navodi se.

Ovo je već drugi napad na Crni ovan i ljude koji se okupljaju u ovom prostoru.

Prethodni napad se desio 10. decembra 2021. Ovo nije samo napad na Crni ovan već na sve one koji promovišu ideje i vrednosti antifašizma, solidarnosti, slobode, jednakosti za sve diksriminisane, ljude i životinje – piše u saopštenju.

Devetnaest novosadskih formalnih i neformalnih udruženja, kao i nezavisni članovi Mesne zajednice Liman, osudili su ovaj napad.

Osuđujemo ove napade i poručujemo da nećemo odustati od borbe za slobodan i pravedan Novi Sad, a fašistima poručujemo da se nećemo povući pred kukavičkim nasiljem. Pozivamo sve da se suprotstave bilo kojem vidu nasilja kojim se žele nametnuti atmosfera straha i opresije. Podržimo rad Crnog ovna i vrednosti koje zastupa – zaključuje se.

Saopštenje potpisuju Omladinski centar CK13, Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad SPANS, Antifašistički front 23. oktobar, Brutal Studio, Dom B-612, Volonterski centar Vojvodine, Kuhinja Solidarnosti Novi Sad, Infoteka CK13, Udruženje Patrija, Cracker – ArtRoots Guerilla Network, Ekološki front Novi Sad, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, AFANS, Sačuvajmo zelene površine Telep – Novi Sad, OSNA – organizacija za očuvanje prirode i životinja, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Undergrand Radio
Radio zajednice CK13 i nezavisni članovi saveta Mesne zajednice “Liman”.

Izvor: 021.rs
Foto: Facebook/ CK13