Početna Crna hronika Snajperu u petak počinje suđenje za otmicu i zlostavljanje bivše devojke

Snajperu u petak počinje suđenje za otmicu i zlostavljanje bivše devojke

0

U Višem sudu u Novom Sadu za petak je zakazano pripremno ročište pred početak suđenja Slobodanu Milutinoviću zvanom Snajper, osumnjičenom za više krivičnih dela povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke.

Na pripremnom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, dok će na glavnom pretresu, koji će biti zakazan nakon pripremnog ročišta, detaljno izneti odbranu.

Milutinović se nalazi u pritvoru od septembra 2021. godine, a pritvor mu je produžen i može da traje do 17. februara.
Optužnicom Milutinoviću se na teret stavljaju krivična dela otmica, protivpravno lišavanje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Krivičnim zakonikom Srbije za otmicu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Sumnja se da je on 19. septembra 2021. godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo, a zatim je u jednom stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao.

U.J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku. Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj zakonitoj supruzi Tamari je počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana 5. septembra prošle godine.

Supružnici se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay