Početna Crna hronika Stabilno stanje devojčice koju je izujedao šarplaninac

Stabilno stanje devojčice koju je izujedao šarplaninac

0

decija_bolnica_700x

Sedmogodišnja devojčica N. Š. koju je u nedelju popodne izujedao šarplaninac na Kamenjaru, stabilno je nakon jučerašnje operacije. Kako 021 saznaje iz Dečije bolnice, sedmogodišnjakinju je u tu zdravstvenu ustanovu dovezla Hitna pomoć zbog sumnji na teže povrede desne potkolenice i stopala. Odmah je operisana i sada se nalazi van životne opasnosti, ali lekari čekaju još nekoliko dana kako bi utvrdili da li će biti potrebno izvršiti još neke intervencije, rekao je portparol Dečije bolnice Dušan Vuković.

Podsetimo, devojčica i njen otac (38) povređeni su juče tokom šetnje kada ih je izujedao šarplaninac koji je izleteo iz dvorišta jedne od kuća na Kamenjaru. Prema rečima očevidaca, pas je bez ikakvog povoda prvo napao devojčicu, a nakon što joj je otac priskočio u pomoć, napao je i njega. Ceo incident se iznenadno završio, kao što je i počeo.

“Pas nikada nije pravio nikakve probleme i skoro deset godina živi u kućici nadomak gradilišta i svi ga znaju i hrane ga. Njega je davno doveo neki investitor da mu čuva građevinski materijal, ali je pas, koga zovu Lepa ostao tu i odomaćio se”, priča za “Blic” radnik sa obližnjeg gradilišta.

Direktor JKP “Zoohigijena i veterina” Aleksandar Bursać rekao je da za sada zna da pas nije čipovan, da ima vlasnika, koji je u vreme incidenta i bio na placu, te da će ta osoba i odgovarati za nesavesno držanje pasa. Pas je u međuvremenu sklonjen sa ulice radi bezbednosti građana.

Autor: 021.rs, Blic