Početna Crna hronika Suđenje mladićima za brutalno prebijanje u Laze Telečkog: Tvrde da su se...

Suđenje mladićima za brutalno prebijanje u Laze Telečkog: Tvrde da su se samo branili

0

U nastavku suđenja osmorici mladića iz Šida koji se terete za tuču u Ulici Laze Telečkog u kojoj su dvojica dobili teže, a jedan lakše povrede, trojica okrivljenih su izneli odbranu.

Oni su tvrdili da im nije bila namera da nekog teško povrede i da su se samo branili, prenosi Dnevnik.

M. M. je ispričao da ih je obezbeđenje lokala nakon “koškanja” zamolillo da izađu i da se jedan od oštećenih zaleteo u njegovog prijatelja.

“Ja sam instinktivno reagovao, u samoodbrani nekog možda udario”, rekao je pred petočlanim većem.

Drugi okrivljeni, takođe M. M. rekao je da je došlo do “opšte gužve”.

“Nisam više znao koji su moji, a koji njihovi. Video sam da M. dobija udarac od kojeg mu je, kako sam posle saznao, pukla vilica, a ja sam, pošto sam znao da on nije baš spretan, krenuo da ga zaštitim. Ne znam da li sam i koga udario, sve mi je zamagljeno”, kazao je okrivljeni, a prenosi Dnevnik.

Istakao je da nije želeo nikoga da povredi.

V. S. je naveo da je bio “zatečen situacijom” i da je reagovao u samoodbrani.

Prema optužnici, osmorica momaka iz Šida ispred Lazinog sokaka” brutalno su pretukli dvojicu mladića u februaru prošle godine, a jednog lakše povredili.

Oni se terete za nanošenje teških povreda, dok se ostalih pet učesnika u tuči terete za nasilničko ponašanje i brane se sa slobode.

Te večeri, jedan od povređenih mladića primljen je u Klinički centar Vojvodine sa ubodnim ranama u predelu grudnog koša, dok je drugi teško povređeni mladić primljen sa ubodnim ranama u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave. Dan nakon incidenta privedena su četiri učesnika u prebijanju, dok su u narednih nekoliko dana i ostala četvorica lišena slobode.

Snimak brutalnog prebijanja koji je uhvatila nadzorna kamera objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je veliku pažnju javnosti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay