Početna Crna hronika Suđenje vozaču iz Novog Sada za pogibiju učiteljice Tijane Bilić počinje 10....

Suđenje vozaču iz Novog Sada za pogibiju učiteljice Tijane Bilić počinje 10. maja

0

Optužnica protiv P.K. iz Novog Sada, koji se sumnjiči za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula učiteljica Tijana Bilić, potvrđena je, a pripremno ročište je zakazano za 10. maj, piše Dnevnik.

Nesreća se dogodila 7. novembra prošle godine na Zrenjaninskom putu, a istraga protiv dvadesetjednogodišnjeg P.K. je pokrenuta zbog sumnje da je, kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem droga, ugrozio javni saobraćaj, što je za posledicu imalo smrt 36-godišnje žene.

Osumnjičeni mladić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji mu je poslednjui put produžen do 3. juna, potvrdila je za Dnevnik portparolka novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin.

Tijana Bilić poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Zrenjaninskom putu, u blizini skretanja za Kać, kada je na njen “reno klio” direktno naleteo P.K, vozeći “mercedes”. On je, prema nezvaničnim informacijama, vozio automobil kojem je istekla registracija, s probnom dozvolom, a analiza krvi uzete odmah nakon nesreće pokazala je da je bio pod uticajem kokaina i THC-a.

Od siline udarca, “reno klio” je sleteo s puta i završio prevrnut na krovu u polju, a vatrogasci su morali da seku smrskani automobil kako bi izvukli telo žene, koja je poginula na licu mesta.

Tijana Bilić je radila u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay