Početna Crna hronika Suđenje za ubistvo MMA borca počelo ispočetka

Suđenje za ubistvo MMA borca počelo ispočetka

0

U Višem sudu u Novom Sadu zbog izmene u sastavu veća ponovo je otpočelo suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći i Danijelu Janjošu okrivljenima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i pokušaj ubistva Gorana Kovačevića Goranca početkom septembra prošle godine.

Na početku glavnog pretresa prvookrivljeni Dalibor Bogdanović ostao je pri ranije datoj odbrani pojašnjavajući da je greškom ušlo u zapisnik da je kritične večeri u restoranu „Madera“ sedeo sa vlasnikom i njegovim sinom.

„Ja njih dvojicu jesam video, ali nismo zajedno sedeli. U restoranu sam bio sa dve ženske osobe čija imena ne želim da otkrivam iz straha za njihovu bezbednost. Svim svedocima koji su navedeni u toku postupka je prećeno, a smatram da do danas niko ništa nije preduzeo povodom toga, ovo suđenje se pretvorilo u rijaliti“, naveo je okrivljeni Bogdanović.

Danijel Janjoš ostao je, takođe, pri ranije datoj odbrani navodeći da on nije imao nameru nikoga da liši života.

Svedok Duško J., prodavac i vlasnik Pik-apa koji je pronađen nakon kritičnog događaja, a za koji se sumnja da su koristili okrivljeni ostao je pri ranije datom iskazu.

„Priveden sam u policijsku stanicu oko 19 časova, tukli su me i civili i uniformisana lica, ali ne mogu da ih opišem. Tek ujutru su me pustili“, naveo je ovaj svedok.

Svedok S. K. ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da je na mesto gde je pronađeno vozilo nakon sat vremena od dojave, doveo psa tragača, ali usled ugaženog terena od strane ostalih kolega pas nije mogao ništa da otkrije.

Svedok D. M. ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da su on i kolega B. A. prvi stigli na mesto gde se nalazilo vozilo, ali da su zbog svoje bezbednosti čekali oko pola sata da dođu kolege iz odeljenja za narkotike kako bi otvorili vozilo.

„Uočili smo lice kod nadvožnjaka koje je bilo uplašeno, zadihano i oznojano. Ne znam ko ga je legitimisao, nakon čega je pušteno. Nije mi poznato kako se zove to lice, samo znam da je starosti oko 45 – 50 godina“, naveo je ovaj svedok.

Svedok B. A., takođe je ostao pri ranije datom iskazu.

Svedok D. E. ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da je zajedno sa kolegom I. N. nakon dojave o pucnjavi u Cankarevoj ulici za dva do tri minuta stigao na lice mesta.

„Po dolasku na lice mesta zatekao sam mnogo građana i motora, a u pasažu su bili Goran Kovačević, njegov sin i Niko Uskoković. Kovačević je bio vidno uzbuđen i uplašen, nije mi rekao ništa o osobama koje su ga napale, primetio sam da je ranjen u ruku. Rekao mi je da ga je samo okrznulo i odbio je hitnu pomoć“, izjavio je ovaj svedok.

Predsednik veća, sudija Vidoje Mitrić, prihvatio je predlog odbrane i tužilaštva i odbrane da se od granične poliicije dostavi potvrda o ulascima i izlascima iz zemlje, svedoka Nebojše I. u vreme kritičnog događaja, kao i predlog odbrane da se ponovo pozove veštak Milica Keckarević Marković i stručni savetnik odbrane Oliver Stojšić, kao i veštak Dejan Belić.

Naredno ročište zakazano je za 27. decembar tekuće godine kada se očekuje saslušanje privilegovanih svedoka i veštaka.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima se na teret stavlja da su 2. septembra 2021. godine oko 21 sat u Novom Sadu, u Ulici Cankarevoj, ispred broja 8, u dvorištu zgrade u kojoj Kovačević živi, pokušali da liše života Gorana Kovačevića Goranca. Tom prilikom ubijen je njegov telohranitelj MMA borac Uroš Stefanović, a Goranac je lakše ranjen u levu podlakticu.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay