Početna Crna hronika Trojica koja su brutalno tukla mladiće u Laze Telečkog osumnjičena za pokušaj...

Trojica koja su brutalno tukla mladiće u Laze Telečkog osumnjičena za pokušaj ubistva

0

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo da je da se trojica od osmorice osumnjičenih za incident u ispred lokala u Ulici Laze Telečkog, koji se dogodio u subotu, 20. februara, terete za pokušaj ubistva.

Iz saopštenja tužilaštva se tako saznaje da su uhapšena još dvojica zbog učešća u ovom događaju, jer je policija prethodno navela da je uhapsila šest mladića sa područja Novog Sada i Šida i na osnovu inicijala se vidi da su grupi osumnjičenih dodati B.M. i N.B.

Tužilaštvo navodi se da je povodom događaja u kojima su D. M. (24), Š. N. (21) i M.P. zadobili telesne povrede od strane više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica.

Tužilaštvo navodi da se istraga vodi zbog sumnje da su L. M. (20), V. S. (20) i N. B. počinili pokušaj ubistva, za koju preti kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Takođe, sumnje se da su V. S. (20), M. M. (21), D. N. (21), M. M. (21) i B. M. počinili krivično delo nasilničko ponašanje koje se prema zakoniku kažnjava zatvorom u trajanju od šest meseci do pet godina.

Više javno tužilaštvo je saopštilo i da je u toku do sada preduzetih radnji svih osam osumnjičenih uhapšeno i da im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani. Tužilaštvo navodi i da će o daljim potezima o svemu obavestiti javnost.

Podsetimo da je tuča u subotu u Ulici Laze Telečkog posebno uznemirila javnost zbog načina na koji su povređeni pojedini učesnici, jer se na snimku sa nadzornih kamera vidi da napadači ne samo da udaraju i šutiraju oštećene i ubadaju ih nožem, već i u jednom trenutku skaču po glavi jednog od povređenih koji bez svesti leži na asfaltu.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay