Početna Crna hronika Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog pogibije žene u nesreći kod Kaća

Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog pogibije žene u nesreći kod Kaća

0

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv Novosađanina K. P. (21) koji je, vozeći pod uticajem droge izazvao saobraćajnu nesreću na zrenjaninskom putu 7. novembra u kojoj je na licu mesta poginula učiteljica Tijana B. (36) iz Novog Sada.

Na predlog tužilaštva, Viši sud u Novom Sadu odredio je K.P. pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke, ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, saopštilo je danas tužilaštvo.

Protiv K.P. će biti sprovedena istraga za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zbog osnovane sumnje da je “kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem opojnih droga, ugrozio javni saobraćaj što je za posledicu imalo smrt oštećene”.

Mediji su preneli da se nesreća dogodila u nedelju 7. novembra oko 14.00 časova u blizini Kaća gde je K. P. “mercedesom” pokušao da zaobiđe dve kolone koje su se prethodno stvorile na Zrenjaninskom putu i direktno naleteo na “reno klio” kojim je upravljala Tijana B.

Od siline sudara, “reno” je izleteo sa puta i prevrnuo se, a žena je preminula na licu mesta. U udesu su učestvovala još dva vozila.

K. P. je navodno vozio pod dejstvom kokaina.

Tijana B. je bila učiteljica u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu.

Izvor: RTV / Tanjug
Foto: Pixabay