Početna Crna hronika U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje optuženima za dilovanje više...

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje optuženima za dilovanje više od 20 kilograma narkotika

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljen je glavni pretres protiv preostalih četvoro optuženih kojima se pripisuje dilovanje dvadesetak kilograma narkotika i posedovanje oružja u Novom Sadu.

Na ovom ročištu preslušani su preostali telefonski razgovori između okrivljenih i čitane telefonske poruke.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je naredno ročište za 7. oktobar koje bi trebalo da bude poslednje pre izricanja presude.

Na narednom ročištu, očekuje se saslušanje svedoka operativca koji je radio na ovom slučaju, kao i iznošenje završnih reči.

Podsetimo šestorka je lišena slobode pre tri godine, u velikoj policijskoj akciji kada je zapljeno oko 14 kilograma marihuane, pribiližno 4 kilograma ekstazija, 10 ručnih bombi, lovačke puške i oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

Tada su uhapšeni Mladen Lalušić višestruko nagrađivani i perspektivni automobilista na evropskom nivou i njegova supruga Jelena, koji su označeni kao organizatori grupe, kao i Dragan Milošević, Nenad Živojinov, Dragoljub Mušović i Vladimir B., kojem je pretres bio izdvojen jer je bio maloletan u vreme izvršenja dela.

Dvojica okrivljenih su sklopili sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, se za ostalih četvoro okrivljenih se očekuje presuda.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay