Početna Crna hronika Vučić: Hitno pronaći napadače na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu

Vučić: Hitno pronaći napadače na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da hitno pronađu napadače na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu i da budu “najdrastičnije kažnjeni”.

“Svi naši građani moraju da imaju jednaku pravnu zaštitu. Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac”, rekao je Vučić novinarima u Mladenovcu.

Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada saopštila je u nedelju uveče da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti.

Incident se dogodio u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici, kada je dvojicu mladića G.B. i Č.M, obojica 1999. godište, napala je “za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog vidljivog povoda, sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku”, navela je Matica u saopštenju.

Radio Slobodna Evropa tražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova informacije o istrazi o ovom događaju, ali još nismo dobili odgovor.

Izvor: slobodnaevropa.org
Foto: PrintScreen/YouTube