Početna Crna hronika Zaplenjen arsenal oružja u Sremskim Karlovcima i Inđiji

Zaplenjen arsenal oružja u Sremskim Karlovcima i Inđiji

0

Policija je u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa BIA i novosadskom policijom, uhapsila Ž. O. (55), R. H. (71) i DŽ. S. (28) zbog oružja.

Policija je na dve lokacije zaplenila devet pušaka različitog kalibra, šest pištolja, osam okvira za pištolje i puške, kao i 2.075 metaka različitog kalibra.

Sumnja se da su Ž. O. i R. H. nabavljali, sakrivali, prepravljali i preprodavali oružje i municiju, u čemu im je pomogao DŽ. S.

U pretresu kuće Ž. O. u Inđiji pronađene su dve automatske puške, dva pištolja, 286 metaka, 125 patrona za lovačku pušku i 1.300 evra, za koje se sumnja da potiču od preprodaje oružja.

Prilikom pretresa stana R. H. u Sremskim Karlovcima nađeno je i sedam pušaka, četiri pištolja, osam okvira i 1.664 metka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Ž. O. se sumnjiči i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, jer je prilikom hapšenja pokušao da pobegne.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay