Početna Crna hronika Završeno saslušanje četvorice osumnjičenih za tuču u Laze Telečkog

Završeno saslušanje četvorice osumnjičenih za tuču u Laze Telečkog

0

Danas u 14 časova i 30 minuta završeno je saslušanje četvorice osumnjičenih za tuču u Laze Telečkog, a kako nezvanično saznajemo svoj četvorici određeno je zadržavanje do 30 dana, isto kao i četvorici koja su saslušana juče.

Kako navodi advokat jednog od osumnjičenih, njegov klijent izjasnio se da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, jer se u kritičnoj prilici osećao ugroženo i plašio se za svoju bezbednost. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 30 dana. U daljem toku potupka, predstoji izvođenje dokaznih radnji i isptivanje svedoka.

Podsetimo, povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 20. februara 2021, u ulici Laze Telečkog, kada su mladići M. D., Š. N. i P. M. zadobili telesne povrede od strane više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestilo je javnost da je krivično odeljenje ovog tužilaštva donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su M. L., S. V. i B. N. izvršili krivično delo Teško ubistvo u pokušaju.

Ovo delo kažnjivo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, uz osnove sumnje da su S. V., M. M., N. D., M. M. i M. B. u grupi izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, za koje je priprećena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

– U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva svih osam osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret – kaže se u saopštenju.

Iz Višeg javnog tužilaštva napominju da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: NSUzivo.rs
Foto: Pixabay