Početna Crna hronika Završeno suđenje za tuču u restoranu i u holu Urgentnog centra

Završeno suđenje za tuču u restoranu i u holu Urgentnog centra

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Novosađaninu Ognjenu Stankoviću i Damjanu Puzoviću iz Prijepolja, okrivljenima za tuču u restoranu „Prag“, kod TC „Promenada“ i u holu Urgentnog centra.

Obojica okrivljenih osuđeni su na jedinstvenu kaznu od po godinu i osam meseci zatvora, a u kaznu im se uračunava vreme provedeno u pritvoru koji im je juče ukinut i zamenjen za blažu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, takođe, obojica okrivljenih su obavezni da plate troškove postupka.

Predsednica veća sudija, Branka Popović, prilikom obrazlaganja presude navela je da je sud uzeo kao olakšavajuće okolnosti godine okrivljenih, njihovu raniju neosuđivanost, kao i činjenicu da je prvookrivljeni bio povređen kritične večeri.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenik Osnovnog javnog tužioca Tijana Divjak, okrivljenima se na teret stavlja nasilničko ponašanje i napad na službeno lice prilikom vršenja službene dužnosti. Oni se terete da su 4. decembra prošle godine, u večernjim časovima, nakon tuče u restoranu „Prag“ u kojoj je prvookrivljeni Stanković izboden, kod TC „Promenada“ i u holu Urgentnog centra napali službena lica i tako narušili javni red i mir, jer su se na tom mestu u trenutku događaja nalazili građani.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay