Početna Crna hronika Završeno suđenje za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu

Završeno suđenje za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Novosađaninu B. J.  okrivljeno za teško ubistvo vlasnika menačnice krajem januara prošle godine u Novom Sadu.

Na kraju dokaznog postupka ispitan je veštak za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine Vladimir Knežević koji je u celosti ostao pri svom nalazu i mišljenju.

Na pitanje branioca okrivljenog advokata Pavla Anušića da li je konflikt između okrivljenog i pokojnog oštećenog mogao da dovede do suženja svesti i da tom prilikom okrvljeni nije bio svestan patnje i boli koju nanosi oštećenom veštak je naveo da konflikt nije mogao da utiče na odsustvo empatije koje je okrivljeni pokazao prilikom kritičnog događaja.

Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas u završnoj reči navela da je neosporno da je okrivljeni počinio delo koje mu se stavlja na teret.

“Smatram da sa obzirom na sve izvedene dokaze i očigledno odsustvo empatije kod okrivljenog sud treba da ga oglasi krivim za teško ubistvo i osudi na kaznu doživotnog zatvora“, navela je tužilac.

Punomoćnik oštećenog advokat Saša Josifović u potpunosti se pridružio završnoj reči Višeg javnog tužilaštva.

“Sa obzirom na sve činjenice tražim da se okrivljeni kazni maksimalnom kaznom za ovo krivično delo, odnosno doživotnim zatvorom“, naveo je Josifović.

N. J. sestra pokojnog oštećenog pridružila se završnoj reči svog punomoćnika.

“Uspela sam da vidim moga brata dan nakon događaja on je bio bukvalno iskasapljen, smatram da je ovo hladnokrvno ubistvo planirano i tražim doživotni zatvor za okrivljenog“, navela je oštećena.

Branilac orkviljenog B. J. advokat Pavle Anušić u svojoj završnoj reči rekao je da ovo nikako nije moglo biti planirano ubistvo.

“Ovo je velika tragedija za sve učesnike u postupku, okrivljeni je priznao da je počinio krivično delo, ali odbrana smatra da to nije bilo planirano“, naveo je Anušić.

Okrivljeni B. J. pridružio se završnoj reči svog branjenika.

“Žao mi je zbog svega što se desilo, ali najviše mi je žao mene i mog života, jer sam pre ovog događaja imao život“, naveo je okrivljeni.

Predsednica veća sudija Sanja Perić zakazala je izricanje presude za 17. maj, tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenom se stavlja na teret da je 24. januara 2023. godine oko 18 sati u Novom Sadu u Ulici Nova 34 na svirep i podmukao način lišio života četrdesetšestogodišnjeg J. J. vlasnika menjačnice “Jole“ u Novom Sadu nanevši mu pri tom 11 uboda nožem, te 26 ubodno – reznih rana nanevši mu pri tom teške telesne povrede opasne po život od kojih je oštećeni preminuo na licu mesta, a usled kojih je tokom nanošenja oštećeni trpeo bolove jakog intenziteta, odnosno mnogo jačih od normalnog bola koje čovek može da podnese.

Nakon izvršenog zločina okrivljeni je odvukao telo oštećenog kako ne bi bilo vidljivo prolaznicima, a potom iz njegovog vozila uzeo oko 50.000 evra i pobegao iz Srbije u Austriju gde je na granici sa Nemačkom i uhapšen nedelju dana kasnije, a potom izručen Srbiji.

Izvor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay