Početna Gastro NS #FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Hrvatska

#FoodPlanet2019: Danas se predstavlja Hrvatska

0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče su nam se predstavile Češka i Slovačka. Prisutnima su se obratili ambasador Češke u Srbiji, NJ. E. Tomaš Kuhta, a ispred ambasade Slovačke govorio je Mihail Hrušik.

Nakon toga, usledio je nastup benda slovačke ambasade koji su pevali ovom prilikom srpske i slovačke pesme.

Program je upriličio i nastup KUD-a “Češka beseda” iz Bele Crkve, kao i slovačkog KUD-a “Šafarik” iz Novog Sada.

Na slovačkom jeziku pevala je i Magdalena Kanja, dok se sve vreme trajanja programa na Trgu slobode služilo češko pivo i slovačka jela i specijaliteti.

Danas od 17 časova bićemo u prilici da upoznamo Hrvatsku, a pre konzumiranja njihovih specijaliteta prisutnima će se obratiti i ambasadori ovih zemalja koji će predstaviti svoju nacionalnu kuhinju i prateći kulturno – umetnički program.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html